četvrtak, 8. prosinca 2011.

Optužnica protiv hdz-a

TEK ŠTO je odlukom Ustavnog suda pušten na slobodu, Ivo Sanader bi se ponovno mogao naći u zatvoru. Naime, za koji dan istječe zakonom propisani rok od godinu i pol dana za istragu u slučaju Fimi Media pa se očekuje da Uskok podigne optužnicu protiv HDZ-ovih dužnosnika i stranke kao pravne osobe, ali i da zatraži određivanje pritvora za Ivu Sanadera. Optužnica bi se navodno već sutra mogla pojaviti na sudu!


Bajić kavalirski optužnicu protiv HDZ-a pušta nakon izbora

Optužnica u slučaju Fimi Media svakako je kruna rada glavnog državnog odvjetnika i njegovog tima iz Uskoka. Premda je njezino podizanje bilo vrlo izvjesno još prije godinu dana, Bajić je sa iznimnim osjećajem za fer igru, pustio da se održe parlamentarni izbori i dođe do smjene vlasti. Nije trčao pred rudo sa optužnicom koja bi, nema sumnje, dodatno diskreditirala HDZ i smanjila broj njihovih mandata u Saboru.

Milinović i Kalmeta izmiču Jaci stolicu?

Nakon blamaže na izborima u HDZ-u je ionako zavladao potpuni raspad pa sad ni optužnica protiv stranke neće biti toliko od značaja. Sada su HDZ-ovci ionako skoncentrirani na borbu za što bolje pozicije i detroniziranje Jadranke Kosor. Uz šeficu je stao Šeks, ali nema sumnje da će ostali visoki dužnosnici, poput Milinovića ili Kalmete, tražiti odgovornost i smjenu. Njih dvojica se mogu pozvati na rezultat na izborima, a ostali baš i ne. Kako nisu došli na Bajićevu "shit" listu, imaju dobre šanse da Jaci izmaknu stolicu.


Svi akteri već odavna poznati

Sa aferom Fimi Media javnost je detaljno bila upoznata proteklih mjeseci. Naširoko je puštalo u istrazi, doznale su se tolike pojedinosti, a i glavni akteri slučaja. Nema sumnje da će hrvatska javnost sa velikim interesom popratiti kako će Bajić sastaviti optužnicu. HDZ, unatoč visokog stupnja kriminalne aktivnosti, nažalost, po zakonu ne mogu ni zabraniti ni ukinuti. Sud ih tek može obavezati na plaćanje 8 milijuna kuna kazne te oduzimanje protupravno stečene imovine. Dužnosnici se neće, međutim, tek tako bagatelno izvući...

Među optuženicima bi se uz Sanadera, trebali naći Nevenka Jurak, vlasnica Fimi Medie, visoki bivši dužnosnici HDZ-a, ravnatelji i ministri Mladen Barišić, Ratko Maček, Vinko Mladineo, Ivica Kirin, računovotkinja Branka Pavošević... Uskok ih tereti da su izvukli 100-ak milijuna kuna za potrebe crnih fondova u HDZ-u. Nema sumnje da je podosta toga završilo i na privatnim računima.

Nema komentara:

Objavi komentar